Jan Klop muzikale biografie

MUZIKALE BIOGRAFIE VAN

JAN KLOPGeboren op 27 februari 1954 in de op dat moment Holland 's popstad nummer 1 , 's Gravenhage,was ik toch net iets te jong om tot de eerste generatie popmuzikanten te kunnen behoren, dus besloot ik op 4 jarige leeftijd maar naar Arnhem te verhuizen, weliswaar met meeneming van mijn ouders en mijn 1 jaar oudere broer Ton.
Nadat we rond 1962 van onze vader een 5 watt Lanciaversterker kregen en Ton een gouden keurkoopgitaar, moest er door mij alleen nog een Egmond basgitaar worden aangeschaft. We waren een gewilde attractie op de klassenavonden van de toenmalige 'Lorentz-HBS'.
Ook hebben we jarenlang wekelijks in de destijds waanzinnig populaire Beatmis gespeeld.

Gouden tijden braken helemaal aan toen ik op 17 jarige leeftijd werd gevraagd voor de Harlem Handfats. De legendarische Arnhemse bluesband waarvan de leden hun gezicht met norrit zwartmaakten en er als een stelletje echte bluesnegers onder aanvoering van Big Blind Blowing William (Wil Krechting) een dolle bende van wisten te maken en op alle grote Nederlandse festivals hebben gespeeld.

Nadat ik mijn briljante carriere bij de belastingdienst had opgeofferd om als roady /stagemixer bij Hank the Knife te gaan werken was het eerste contact gelegd met Henk Bruysten.
In 1977 schreef Henk Bruysten de door mij gezongen single So What/ O.K. en onder de naam Silverstone werden we de eerste Nederlandse punkband.

Nadat Hank the Knife in 1977 was gestopt, vroeg gitarist Alfons Haket me voor het net opgerichtte nachtcluborkest Daybreak.
In 1981 kwam onder de naam J.Clop & The Daybreak de wederom door Henk Bruysten geschreven single 'Life Is Like a Metronom / Beat It' uit.

Na een bijna noodlottig ongeval in 1985, waardoor ik na een val met de racefiets volledig verlamd raakte, was optreden op een podium er even een paar jaar niet meer bij, maar nadat langzamerhand alle motorische functies weer waren hersteld bleef het bloed kruipen. Gelukkig belde rond die tijd Wil Krechting (Harlem Handfats) me, dat hij een nieuwe band wilde beginnen!

Ik ben ook zeer vereerd door Henk te zijn gevraagd in de nieuwe bezetting , met wie momenteel hard wordt gerepeteerd, de basgitaar te komen bespelen. En hier en daar probeer ik ook nog wat zanglijntjes voor mijn rekening te nemen.


Jan Klop

Copyright HTK & TJ / Webmaster: Freetimeweb