Sander Ponne muzikale biografie

MUZIKALE BIOGRAFIE VAN

SANDER PONNE

 

Op zijn 7e begint Sander met klassiek pianoles. Regelmatig vormt hij met zijn twee broers een playback bandje waarmee ze op tennisrackets hun idolen imiteren. Mud, Slade, The Sweet, Long Tall Ernie & the Shakers en natuurlijk Hank the Knife & the Jets. In zijn dromen ziet hij zichzelf op één podium, samen met zijn helden. drumsEnige jaren later, hij is dan inmiddels al 13, besluit hij dat het tijd is voor 't echte werk. Hij koopt een basgitaar en richt samen met vriend Egbert Joosten punkband The Nucks op. Twee jaar later neemt hij drumles bij meesterdrummer Joop van Erven.

Sindsdien is hij actief als drummer en pianist in de meest uiteenlopende bands zoals:

Blue Tattoo, Theater Rozijn Hootenanny, Primavering & De Schokbrekers, Hark the Voice, Herb Mews & thé Mules, Huub Hangop & de Superhuubs, Kees Schipper band, The Cheap Talkies, Roadpizza, Duo SM en Sgt. Pepper.

Daarnaast doet hij veel invalklussen en sessiewerk. Tussen de bedrijven door werkt hij als geluidsassistent voor onder andere het NOS journaal.

In 1993 studeert hij af als Docent Popmuziek aan het Conservatorium te Rotterdam. Ook ontdekt hij het vak van Voiceover en onder de naam Kingbeat Music and Voiceover bundelt hij al zijn bezigheden.

Naast het inspreken van commercials en videofilms werkt hij als workshopleider, slagwerkdocent en bandcoach bij onder andere muziekscholen, conservatoria en als docent Muziektheorie op de opleiding Pop en Sounddesign aan het ROC RijnIJssel in Arnhem.

drums 1 drums 2 drums 3

Sinds 2010 speelt Sander bij Hank the Knife and the Jets samen met zijn jeugdidolen. Dromen worden soms werkelijkheid!

Sander Ponne


Copyright HTK & TJ / Webmaster: Freetimeweb